تحقیق در مورد اثبات لزوم امامت 22 ص

    —         —    

ارتباط با ما     —     لیست پایان‌نامه‌ها

... دانلود ...

بخشی از متن تحقیق در مورد اثبات لزوم امامت 22 ص :

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : word (..doc) ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : 22 صفحه

قسمتی از متن word (..doc) :


‏1
‏اثبات لزوم امامت
‏ختم نبوت بدون نصب امام معصوم , خلاف حکمت الهی است و کامل بودن دین جهانی و ‏جاودانی اسلام , منوط به این است که بعد از پیامبر اکرم ( ص ) جانشینان شایسته ای ‏برای او تعیین گردند بگونه ای که بجز مقام نبوت و رسالت , دارای همه مناصب الهی وی ‏باشند
‏این مطلب را می توان از آیات کریمه قرآن و روایات فراوانی که شیعه و سنی در ‏تفسیر آنها نقل کرده اند استفاده کرد :
‏از جمله در آیه سوم از سوره مائده می فرماید : (( الیوم اکملت لکم دینکم و اتممت ‏علیکم نعمتی و رضیت لکم الاسلام دیناً ))
‏این آیه که به اتفاق مفسرین در حجه الوداع و تنها چند ماه قبل از رحلت پیامبر ‏اکرم ( ص ) نازل شد بعد از اشاره به نا امیدی کفار از آسیب پذیری اسلام (( الیوم ‏یئس الذین کفر وامن دینکم ...)) تائکید می کند که امروز دین شما را کامل , و نعمتم ‏را بر شما تمام کرده .
  ‏و با توجه به روایات فراوانی که در شائن نزول این آیه ها وارد شده کاملاً روشن ‏می شود که این (( اکمال و اتمام )) که توائم با نومید شدن کفار از آسیب پذیری اسلام ‏بوده با نصب جانشین برای پیامبر اکرم ( ص ) از طرف خدای متعال , تحقق یافته است . ‏زیرا دشمنان اسلام , انتظار داشتند که بعد از وفات رسول خدا ( ص ) ـ مخصوصاً با ‏توجه به اینکه فرزند ذکوری نداشتند ـ اسلام بدون سرپرست بماند و در معرض ضعف و زوال ‏قرار گیرد , ولی با نصب جانشین برای وی دین اسلام به نصاب کمال , و نعمت الهی به ‏سرحد تمام رسید و امید کافران بر باد رفت . ( 1 )
‏و کیفیت آن , چنین بود که پیامبر اکرم ( ص ) هنگام بازگشت از حجه الوداع همه ‏حجاج را در محل (( غدیر خم )) جمع کردند و ضمن ایراد خطبه مفصلی از ایشان سوئال ‏کردند : (( الست اولی بکم من انفسکم؟ )) ( 2 ) آیا من از طرف خدا متعال بر شما ‏ولایت ندارم؟ همگی یکصدا جواب مثبت دادند , آنگاه زیر بغل علی ( ع ) را گرفته او را ‏در برابر مردم بلند کردند و فرمودند : (( من کنت مولاه فعلی مولاه )) و بدین ترتیب , ‏ولایت الهی را برای آن حضرت , اعلام فرمودند .
  ‏سپس همه حضار با آن حضرت بیعت کردند و از جمله , خلیفه دوم ضمن بیعت با امیر ‏موئمنان علی ( ع ) بعنوان تهنیت گفت : (( بخ بخ لک یا علی , اصحبت مولای و مولی کل ‏موئمن و موئمنه)) ( 3 )


لینک کمکی